Reklama
 
Blog | Bedřich Ludvík

Nepřizpůsobiví občané.

Téma, o které se otírá mnoho politiků, ale které zatím nikdo neřeší. Je zřejmé,  že řešení bude zdlouhavé. Vše lze ale urychlit tím, že se společnost postará především o to, aby rodiče dětí nedostávali příspěvky na děti, pokud nezajistí jejich pravidelnou školní docházku. Tady začněme, a vedle nás bude vyrůstat nová generace která bude umět česky a získá základní pravidla k životu.

Kromě toho se postarejme o to, aby všichni občané řádně plnili své povinnosti, platili své nájmy, poplatky, dluhy atd. Dávky všeho druhu, to není dar státu na cigarety, alkohol, automaty a pochutiny. Už i soud rozhodl, že dávky jsou určeny na uhrazení životních nákladů.

 

Porovnejme si, jaký je příjem ku příkladu samostatných důchodkyň které se neprovdaly, a neberou tudíž vdovský důchod, a jaký je příjem oněch rodin tzv. nepřizpůsobivých. Mám jich ve svém okolí několik. Žijí spořádaně, jistěže skromně, ale nedovolí si neplatit nájem, či jiné poplatky. A dokáží si našetřit na svůj pohřeb, a občas dají nějakou tu korunu dětem, či vnukům.

 

Ano, plně souhlasím s vybíráním určité částky z příspěvků státu  přímo na úřadě! Bude nutné snad jen najít vhodnou formu, nejdříve s těmito lidmi jednat, srážet tolik, aby lidé mohli žít, a najít takový způsob vybírání poplatků, aby neměla z jejich výběru větší příjem firma zajišťující tuto službu než státní orgány! Hlavně ale situaci řešit!

Reklama

 

Fandím všem těm úředníkům, kteří se snaží situaci řešit. Nemůžu fandit těm, kteří se na základě falešných argumentů různých neplatičů zastávají. Proveďme v těchto rodinách audit jejich financí. Teprve potom posuzujme, kde je právo a pravda.